Risotto m. stark korv

Risotto m. stark korv

Hade lagt fram ett recept till Bengt när inte jag kom hem direkt efter jobbet.....han klarade det utmärkt.
 Fräs 2 gula lökar lök,2  vitlökklyftor och 1 gul paprika, tillsätt skivad stark korv tillsammans med grovt hackad rosmarin och lite cayennepeppar. Fräs vidare under ytterligare någon minut utan att sluta röra om. Grönsakerna bör inte få färg. Blanda i 4 dl avorioris rör om tills det börjar se genomskinligt ut.

Häll 2 dl vitt vin i kastrullen och låt det koka in i riset under omrörning.När riset börjar bli torrt igen är det dags att börja röra i 4 dl grönsaksbuljong,ungefär 1 dl i taget. Fortsätt tills buljongen är slut och sänk därefter värmen så lågt det går under kastrullen.

 När riskornen är mjuka och "ätbara" men samtidigt med en liten kärna av tuggmotstånd är det läge att riva i ca 1 dl parmesanost. Rör om och smaka av med salt och eventuellt lite mer cayennepeppar

God vardagsmat, hämtat från www.tasteline.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback