Julgodis Del I


Julgodis Del I


WIENERNOUGAT

Rosta 100 g flagad mandel gyllenbrun i en torr stekpanna
Smält 250 g nougat och 125 g mörk choklad i vattenbad eller i micron.
När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.
Häll massan i en form som du klätt med bakplåtspapper.
Låt stelna, gärna till dagen efter innaan du skär wienernougaten i bitar!



PEPPERKAKSKOLA

Blanda 1 dl vispgrädde, 1/2 dl ljus sirap, 1/2 dl strösocker och 1 tsk pepparkakskryddor
i en stor glasskål.
Sätt in i mikron på full effekt ca 5 min. Rör om.
Koka ytterliggare 2 min på full effekt. Häll upp kolasmeten i knäckformar eller på ett stort folieark.
Låt stelna, klipp i bitar och slå in i papper.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback