Julgodis del 2

Julgodis del 2


Chilitryffel

Börja med att kärna ur och hacka en röd chilifrukt grovt. Koka upp tillsammans med 1,5 dl vispgrädde.
Ta av kastrull från värmen och sila grädden så du får bort alla chilibitar.
Häll tillbaka varma grädden i kastrullen, häll i 50 g smör och bitar av 300 gram mörk choklad.
Rör om tills allt har smält och du får en glansig smet.
Häll över i en skål och låt svalna i kylskåp tills tryfflar går att forma ca 1-1,5 timme.
Forma till små bollar och rulla i kakaopulver. Förvara i kylskåp tills de ska ätas


Bounty kulor

Blanda 250 gram kokosflingor, 100 gram honung och 1 dl grädde i en skål.
Forma till kulor, frys dessa kulor ca 1 timma.
Smält choklad och doppa kulorna i.
Lägg på bakplåtspapper och strö över kokos, förvara i frysen.



Martha Stewarts Peppermintbark

Smält 300 gram vitchoklad, blanda i ca 5 krossade polkagriskäppar
och ca 6-7 droppar pepparmintolja. Smaka av
Häll smet på bakplåt och låt stelna.
Bryt eller skär i bitar när det stelnat

Kommentarer
Postat av: Kommentar från Therese....

Chilitryffeln är så fantastikst god, gjorde den igår.....; )...

2006-12-04 @ 15:52:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback