Apelsintryffel


Apelsintryffel

Julgodis Del 3
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
rivet skal av 1/2 apelsin
2 msk konjak eller citruslikör

Mandeltäcke:
100 g mandelmassa
några droppar röd karamellfärg
silverkulor av socker
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i apelsinskal och konjak. Arbeta mandelmassan mjuk och droppa i karamellfärg. Knåda den tills färgen blir jämn och ?n. Kavla ut mandelmassan (går bra på en skärbräda av plast) så att den täcker botten i en aluminiumform, ca 10 x 17 cm. Tryck ner den i botten på formen. Häll över chokladen. Låt den stelna i kylen minst 3 tim. Stjälp upp tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv. Dekorera med silverkulor. Förvara kallt.
                                                                                                                                                             www.arla.se

Kommentarer
Postat av: Ulrika Henriksson

Alltid lika intressant att läsa din blog!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback