Mjölkchokladpannacotta
4 port.
3 DL VISPGRÄDDE
100 G MJÖLKCHOKLAD
1,5 st GELATINBLAD
3 msk SOCKER
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
2. Koka upp grädde och socker och ta kastrullen från värmen.
3. Skär chokladen i grova bitar och lägg i den varma grädde, rör tills chokladen har smält
4. Krama ur gelatinbladen och lägg i gräddblandingen och blanda väl.
5. Häll upp i små glas och ställ i kyl för att svalna. Låt stå minst ett par timmar, gärna över natten.
Nathalies 18-årsfest
Detta skulle givetvis firas. Vi hade släkten på kalas på Ågårdsgatan och bestämde
tillsammans med Nathalie att vi skulle ha Amerikansk buffé.
Det var jättepopulärt ! Barnen åt så dom storknade för det är ju mat som passar även dem:
Buffen bestod av följande:
Potatisklyftor m. sweet chili och vitlöksdressing.
Minihamburgare
Ribs, Kycklingspett -vingar och klubbor.
Marinerade Majskolvar
Ceasarsallad m. kyckling
Små BLT-sandwiches
Ostnachos m salsa, guacamole och creme fraiche.
Waldorfsallad
Coleslaw

(recept på guacamole går att hitta under kategorier, tillbehör)
Kyckling m. kokosmjölk och sweet chili
Strimla några kycklingfiléer och en gul paprika.
Fräs i lite olja tillsammans med en burk champinjoner och två pressade vitlöksklyftor.
Häll över sweet chili sås, en smulad buljongtärning och ingefära.
Häll sedan på en burk kokosmjölk och låt koka upp.
Smaka sedan av med mer kryddor om det behövs.
Servera med ris !
Ny kategori
hem från jobbet och bara vill ha mat nuuu.
Kategorin kommer heta "Mat på en kvart"
Hoppas du kan ha nytta av den när du går in på bloggen fem minuter innan jobbet
är slut gör en liten inköpslista, åker hem och på detta sätt har mat inom en halvtimma.
Igår var jag sugen på något m. kokosmjölk så det fick bli en liten gryta....
Bifogar den i separat recept.

Äkta antipasti

Gelato Italiano

600 g bistecca fiorentina

Mumma i Italien
Har precis kommit hem från en underbar vecka i Toscna med mina tjejer i vinklubben "vininnorna".
Trevliga ingridienser som sol, vackra vyer, sightseeing och självklart kulinariska upplevelser inom mat och dryck samt vingårdsbesök.
Postar några inspirerande bilder på maten som jag upplevde den.
Menyn under veckan var:
LÖRDAG: Ricotta och spenat fylld ravioli till middag.
SÖNDAG: Grillad tomat och mozarella foccacia till Lunch, marinerade kronärtskockor samt pasta med tomatsås till middag.
MÅNDAG: Pasta med tomatsås, charkuterier och ost till lunch, T-bone steak med caprese till middag
TISDAG: Pasta med ricotta och tomatsås till lunch, pizza med ruccola, parma, mozarella och tomat till middag.
ONSDAG: Antipasto och pasta med tomatsås till lunch, ricotta och spenatfylld ravioli samt caprese till middag.
TORSDAG: Mozarella och tomatfylld foccacia till lunch, massa gott-gott på buffé hemma till middag.
FREDAG: pizzaslice till lunch, veg. antipasto och svamprisotto med avslutande pannacotta till middag
Mycket av samma smaker med det har varit helt undeeeerbart gott.
det har också varit mycket mat men som tur är så är portionerna små eftersom italienarna helst vill att man äter först ANTIPASTI, sedan en PRIMI bestående av pasta eller risotto, sedan en SECUNDI med kött eller fisk och sedan ev. lite FORMAGGIO (ost) och sist en DOLCE (dessert)
Håll till godo med lite bilder och hoppas ni provar lite godsaker från det Italienska köket.
Gör ett inlägg angående viner vi smakat senare i veckan.
love och gonatt
Mmmm marabou

Provade hemma hos Anneli i fredags Marabous nya smak,
200 g marabou chokladkaka fast med dajmsmak.....mums.
Men igår när vi skulle kolla på ICA jag och Kimman så
fanns den inte.......lika bra det kanske, vi köpte nektariner istället.
Vaniljpannacotta m hallonsås

6 PORTIONER
1 tsk gelatinpulver + 1 MSK Varmt Vatten
1 Vaniljstång
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
frusna hallon, florsocker
1. Lägg gelatinpulvret i en liten skål, häll på varmt vatten och låt svälla.
2. Häll grädde och socker i kastrull, klipp vaniljstång mitt itu och lägg i.
3. Koka upp på svag värme och rör om hela tiden, ta bort så fort grädden börjar sjuda
4. Häll några msk. varm grädde över gelatin och rör om, häll blandningen i grädden och rör om.
5. Låt svalna 10 minuter
6. Plocka ut vailjstång, häll upp i portionsskålar, låt svalna och ställ i kyl minst 4 h.
7. Hallonsås görs genom att mixa hallon och florsocker....häll lite längst upp på pannacottan.
Bröllopsmiddag m. Italienskt tema
Menyn belv följande:
Jag postar ett par av recepten som ni kan prova hemma.......
Gröna, svarta oliver
Inbakat bröd m basilika och soltorkade tomater.
Grissini, smördegssticks m.ost
Färskostsröra, Tapenade
Vitlökschampinjoner
Caprese
Färskpotatissallad m. västerbottenost och örtvinegrette
Pastasallad m. balsamicoreduktion
Grönsallad m. chevre och dragondressing
Salami, parmaskinka, mortadella
Ört och citronmarinerad fläskfilé
Vitlöksås, örtsås
canneloni fylld m. tomat, ruccola och mums mums
Kycklingspett
Varm Brietårta
Små portionspajer
Vinmarinerade musslor
~~
Vaniljpannacotta m. hallonsås