Vaniljpannacotta m hallonsås

6 PORTIONER
1 tsk gelatinpulver + 1 MSK Varmt Vatten
1 Vaniljstång
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
frusna hallon, florsocker
1. Lägg gelatinpulvret i en liten skål, häll på varmt vatten och låt svälla.
2. Häll grädde och socker i kastrull, klipp vaniljstång mitt itu och lägg i.
3. Koka upp på svag värme och rör om hela tiden, ta bort så fort grädden börjar sjuda
4. Häll några msk. varm grädde över gelatin och rör om, häll blandningen i grädden och rör om.
5. Låt svalna 10 minuter
6. Plocka ut vailjstång, häll upp i portionsskålar, låt svalna och ställ i kyl minst 4 h.
7. Hallonsås görs genom att mixa hallon och florsocker....häll lite längst upp på pannacottan.
Kommentarer
Trackback