Mumma i Italien

Har precis kommit hem från en underbar vecka i Toscna med mina tjejer i vinklubben "vininnorna".
Trevliga ingridienser som sol, vackra vyer, sightseeing och självklart kulinariska upplevelser inom mat och dryck samt vingårdsbesök.
Postar några inspirerande bilder på maten som jag upplevde den.

Menyn under veckan var:

LÖRDAG: Ricotta och spenat fylld ravioli till middag.
SÖNDAG: Grillad tomat och mozarella foccacia till Lunch, marinerade kronärtskockor samt pasta med tomatsås till middag.
MÅNDAG: Pasta med tomatsås, charkuterier och ost till lunch,  T-bone steak med caprese till middag
TISDAG: Pasta med ricotta och tomatsås till lunch, pizza med ruccola, parma, mozarella och tomat till middag.
ONSDAG: Antipasto och pasta med tomatsås till lunch, ricotta och spenatfylld ravioli samt caprese till middag.
TORSDAG: Mozarella och tomatfylld foccacia till lunch, massa gott-gott på buffé hemma till middag.
FREDAG: pizzaslice till lunch, veg. antipasto och svamprisotto med avslutande pannacotta till middag

Mycket av samma smaker med det har varit helt undeeeerbart gott.
det har också varit mycket mat men som tur är så är portionerna små eftersom italienarna helst vill att man äter först ANTIPASTI, sedan en PRIMI bestående av pasta eller risotto, sedan en SECUNDI med kött eller fisk och sedan ev. lite FORMAGGIO (ost) och sist en DOLCE (dessert)

Håll till godo med lite bilder och hoppas ni provar lite godsaker från det Italienska köket.
Gör ett inlägg angående viner vi smakat senare i veckan.

love och gonatt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback