Vinn Jamies nya kokbok!

Har ni sett Jamie Olivers nya program på femman:
"Jamie Olivers Italien"
Jätteroligt att se och inspirerande...vilka råvaror......mmmm...
Nu kan ni vinna kokboken som hör till programmet på:'
http://www.kanal5.se/templates/page.aspx?id=14117
Desserter
Kombinerade dessa två i lördags kvällo och det var gott.
Hade dock ingen citronsorbet till päronsoppa utan tog mangosorbet.
Tror dock att det är bättre med citronsorbet eftersom det bryter lite
med det syrliga mot det söta.
Hade grillat starka korvar innan så jag fick gallstensanfall på natten, suck.
Ska man aldrig bli av med det. Ha en mysig vecka.
Chunky love.
Alexandra
Exotisk snabbglass

2 paket fryst mango (500 g) eller 2 stora mango
250 g kesella vanilj eller 250 g kesella och 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
1. Mixa frukt och kesella i en matberedare.
2. Lägg upp i glas och servera genast, gärna till färska jordgubbar.
Hämtat från buffé Juni 2006 www.ica.se
Päronsoppa

4 stora päron (ca 750 g)
3 dl vatten
1 dl socker
juicen av 2 lime
3 droppar grön karamellfärg
2 msk Xanté (päronkonjak)
1 paket valfri sorbet
citronmeliss
havreflarn eller biscotti
Gör så här
1. Skala, kärna ur och tärna päronen. Koka päron, vatten, socker och limejuice i 10 minuter. Låt svalna.
2. Mixa soppan slät med stavmixer och droppa i karamellfärgen
3. Servera soppan väl kyld med sorbet. Dekorera gärna med citronmeliss. Havreflarn eller biscotti, är gott att knapra på till.
Hämtat ur buffé Juni 2006 www.ica.se
Är du en housewife?
Hittade en rolig lista på http://www.ragazze.se/, det var kvinnornas kvinna Martha Stewart som gjort en lista på vad man ska klara av om man är en riktig housewife.....Hm antar att jag inte är en riktig housewife, har strukit över det jag har klarat av.....och nej jag har inte missat att stryka över koka ris. Jag är så himla kass på det!!! Men jag ska ju bli en karriärskvinna någon gång, ingen himla gammaldags housewife ändå!
Att göra en crudité Att göra pannkakorAtt packa en resväskaAtt göra en BLT
Baka en chokladkaka
Koka ris, utan att det kladdar eller bränner fastDen perfekta omeletten
Att göra Fattiga Riddare
Att bädda sängen
Göra en grillad ostmacka (toast)
Brygga en kopp te
Göra en bordsdekoration
Stryka en skjorta
Att göra en ugnsstekt kalkon
Att skära upp en kalkonTa bort fläckar från kläder
Ta en bra bild
Göra ett blomsterarrangemang
Att göra Chocolate Chip Cookies
Äta hummerÖppna en flaska champagneMåla ett rum
Göra köttfärssås (Spagetti Bolognese)
Att packa en diskmaskin
Fixa tvättenMixa en Margarita
Att göra i ordning en salladstallrik
Knyta slips
Skapa ett säkerhetskit hemma
Födelsedag
Kimman blev lite sjukis så vi fick göra lite mat hemma.
Det blev potatisgratäng m massa vitklök, kött och vitlöksås
samt en god sallad....
Bengt älskar jordgubbstårta så det fick det också bli.
En botten som blev väldigt hög och luftig.
Tog lite 1/3 extra ingridienser.....
Den var ännu godare dagen efter.
Får man äta jordubbstårta till frukost ?
Jordgubbstårta....mums

TÅRTBOTTEN
3 ägg
3 dl socker
1 dl hett vatten
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Tillagning
Tårtbotten
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt det heta vattnet lite i taget mot slutet av vispningen, blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten.
Häll i smord och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, 175 grader.
Tårtkonstruktion
Tårtbotten delas i tre skikt.
Börja med lägga ut den första tårtbottnen på ett serveringsfat. Mosa/hacka en del av jordgubbarna med grädde och bred ut detta på den första bottnen. De mosade/hackade jordgubbarna ska helst vara saftiga så de kan rinna in och safta tårtbottnen, lämpligen användes väl mogna jordgubbar.
Lägg sedan på det andra lagret och bred ut ett lager vaniljkräm, istället för vaniljkräm kan man t.ex. använda vaniljvisp. Lägg på den tredje tårtbottnen.
Tårtan kan med fördel stå och safta ett tag, gärna över natten.
Innan tårtan ska serveras vispas grädden (med lite socker) och breds ut över tårtan. Tårtan dekoreras med jordgubbar och citronmeliss.
(recept hämtat från http://www.godmiddag.se/visarecept.asp?ReceptID=486)
Söndagskvällsmys
potatisgratäng, rödvinsreduktion som blev jättegod.......alltid godare när man har ett bra vin istället för skitvin. Som tillbehör morötter.
Det är därför jag skriver detta lilla inlägg.....alltid svårt att hitta på nya grönsakstillbehör.
Blancherade morotsslantar i lite vatten, hällde av det och lät dem fräsa med lite smör.
Klippte bara över lite persilja.
Det blev mumma-mums-gott. Passade bra med resten av maten.
Guacamole
Avokado.
Salsa.
Vitlök
Citronsaft
Salt och peppar
om det inte blir så krämigt, blanda ut med creme fraiche eller gräddfil.
Smördegsrulle
Smeta på tomatsås, köp färdig eller köp själv typ dolmio.
Strö över ost.
Rulla ihop.
Skär små rullar och gratinera i ugn på 200 grader.
Tortillasnitt
Bred på rejält med philadelphia ost.
Strö över hackad rödlök, hackad tomat och strimlad skinka.
Salta och ta svartpeppar.
Rulla ihop.
Skär små bitar.
Chevresnitt
Ta en skiva getost på varje.
Ringla över honung.
Gratinera i ugn.
Fredagsfördrink
Fredag kväll.......18:30.....lite härlig partymusik....det är fortfarande 30 grader på altanen...
Goda vänner anländer sommarklädda och på bra humör.
Vi tar en fördrink bestående av bacardi apple, lime och fruktsoda lite färsk lime i också.
Till detta lite tiltugg:
* Chevresnitt
* Tortillasnitt
* Smördegsrulle
* Tortillachips med guacamole
* Tapasspett
Klockan 20.00 bär det iväg på mexioafton på highchaparral ( www.bhc.nu ).
Tacobuffé, mexikansk underhållning med sång och dans, corona och tequila. Vilken lyckad kväll !!