Jordgubbstårta....mums

                                                           Jordgubbstårta....mums

TÅRTBOTTEN
3 ägg
3 dl socker
1 dl hett vatten
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Tillagning
Tårtbotten
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt det heta vattnet lite i taget mot slutet av vispningen, blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten.

Häll i smord och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, 175 grader.


Tårtkonstruktion
Tårtbotten delas i tre skikt.

Börja med lägga ut den första tårtbottnen på ett serveringsfat. Mosa/hacka en del av jordgubbarna med grädde och bred ut detta på den första bottnen. De mosade/hackade jordgubbarna ska helst vara saftiga så de kan rinna in och safta tårtbottnen, lämpligen användes väl mogna jordgubbar.

Lägg sedan på det andra lagret och bred ut ett lager vaniljkräm, istället för vaniljkräm kan man t.ex. använda vaniljvisp. Lägg på den tredje tårtbottnen.

Tårtan kan med fördel stå och safta ett tag, gärna över natten.

Innan tårtan ska serveras vispas grädden (med lite socker) och breds ut över tårtan. Tårtan dekoreras med jordgubbar och citronmeliss.


(recept hämtat från
http://www.godmiddag.se/visarecept.asp?ReceptID=486)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback